Înghețată de casă cu mentă: Desertul perfect de vară

Pe măsură ce temperaturile se ridică și soarele strălucește din ce în ce mai puternic, nu există nimic mai reconfortant și răcoritor decât o porție delicioasă de înghețată de casă cu gust proaspăt de mentă. Acest desert clasic de vară este nu doar o răsfățare pentru papilele gustative, ci și o modalitate minunată de a te răcori în zilele călduroase. În acest articol, vom explora cum să faci înghețată de casă cu mentă și de ce este considerată desertul perfect pentru vară.

Rețeta clasică de înghețată de casă cu mentă:

Ingrediente:

 • 2 căni de smântână lichidă
 • 1 cană de lapte integral
 • 1 cană de zahăr
 • 1/2 cană de frunze de mentă proaspătă
 • 5 gălbenușuri de ou
 • Extract de mentă (opțional, pentru un gust intensificat)

Instrucțiuni:

 1. Într-o cratiță, încălzește smântâna lichidă și laptele până la punctul de fierbere. Adaugă frunzele de mentă și lasă-le să fiarbă timp de câteva minute pentru a elibera aroma lor.
 2. Îndepărtează cratița de pe foc și lasă amestecul de smântână și mentă să se răcească timp de 10-15 minute.
 3. Într-un castron separat, bate gălbenușurile de ou și zahărul până când obții o compoziție spumoasă și deschisă la culoare.
 4. Încet, toarnă amestecul de smântână și mentă peste gălbenușurile de ou și amestecă continuu pentru a evita coagularea ouălor.
 5. Întoarce amestecul în cratiță și încălzește-l la foc mic, amestecând în mod constant, până când se îngroașă și începe să se lipească de spatele lingurii.
 6. Dacă dorești un gust mai intens de mentă, adaugă extract de mentă în amestecul fierbinte, în funcție de preferințe.
 7. Lasă amestecul să se răcească complet la temperatura camerei, apoi acoperă-l și pune-l în frigider pentru cel puțin 4 ore sau peste noapte.
 8. După ce amestecul s-a răcit complet, îl poți turna în mașina de înghețată și-l poți prepara conform instrucțiunilor producătorului.
 9. Dacă nu ai o mașină de înghețată, poți pune amestecul într-un vas de metal și-l poți congela, amestecând din când în când pentru a evita formarea cristalelor de gheață.
 10. După ce înghețata este complet congelată, servește-o cu frunze de mentă proaspătă și bucură-te de gustul răcoritor al verii!

De ce este înghețata de casă cu mentă desertul perfect pentru vară?

 1. Răcoritoare și Revigorantă: Gustul proaspăt de mentă face din această înghețată un desert răcoritor și revigorant, perfect pentru a te răcori în zilele călduroase de vară.
 2. Aromă Naturală și Intensă: Utilizarea frunzelor de mentă proaspătă în rețetă conferă înghețatei un gust autentic și intens de mentă, fără a fi nevoie de arome artificiale sau coloranți.
 3. Personalizabilă și Creativă: Poți adapta rețeta după preferințele tale, adăugând extract de mentă sau chiar bucăți de ciocolată pentru a crea o variantă personalizată și creativă a acestui desert clasic de vară.
 4. Ocazie de a Petrece Timp de Calitate: Prepararea înghețatei de casă cu mentă poate fi o activitate distractivă și relaxantă pentru întreaga familie, oferind ocazia de a petrece timp de calitate împreună în bucătărie.

În concluzie, înghețata de casă cu mentă este desertul perfect pentru vară, oferind o combinație răcoritoare și revigorantă de arome naturale și ingrediente proaspete. Cu această rețetă simplă și delicioasă, poți să te bucuri de gustul verii în cel mai autentic și satisfăcător mod posibil.

About the Author: Admin

You might like